Veritas Cluster – Commands

Posted on the June 23rd, 2011 under Linux,UNIX by

Veritas Cluster – Commands

 

VRTSvcs        VERITAS Cluster Server
VRTSvcswz      VERITAS Cluster Server Wizard
VRTScsga       VERITAS Cluster Server Graphical Administrator
VRTSgab        VERITAS Group Membership and Atomic Broadcast
VRTSllt        VERITAS Low Latency Transport
VRTSvcsor      VERITAS Cluster Server Oracle Enterprise Extension
VRTSvcssy      VERITAS Cluster Server Sybase Enterprise Extension
VRTSperl       VERITAS Perl for VRTSvcs

Read more for more details :  
Share

How to fix prtdiag hanging

Posted on the June 16th, 2011 under Solaris,UNIX by

 

 

If your facing the hanging process when run the prtdiag command. Please follow step below..

 

======================== IO Configuration =========================

IO
Location    Type  Slot Path                                          Name                      Model
———– —– —- ——————————————— ————————- ———
MB/PCIE      PCIE   MB          /pci@0/pci@0/pci@1/pci@0/pci@1/pci@0     pci-pciexclass,060400
MB/NET0      PCIE   MB      /pci@0/pci@0/pci@1/pci@0/pci@2/network@0    network-pciex8086,105e
MB/NET1      PCIE   MB    /pci@0/pci@0/pci@1/pci@0/pci@2/network@0,1    network-pciex8086,105e
MB/NET2      PCIE   MB      /pci@0/pci@0/pci@1/pci@0/pci@3/network@0    network-pciex8086,105e
MB/NET3      PCIE   MB    /pci@0/pci@0/pci@1/pci@0/pci@3/network@0,1    network-pciex8086,105e
MB/PCIE      PCIE   MB                     /pci@0/pci@0/pci@2/scsi@0         scsi-pciex1000,58 LSI,1068E

Environmental Status

 

Fan sensors:   <<<<<<<<<<<<< hanging here:

 

What is picl:

svc:/system/picl:default                           platform information and control

 

 

# svcs -a |grep picl
online         Dec_19   svc:/system/picl:default

# svcadm -v disable svc:/system/picl:default
svc:/system/picl:default disabled.

# svcs -a |grep picl
disabled       23:08:14 svc:/system/picl:default

#wait a minutes before enable the picl back

# svcadm -v enable svc:/system/picl:default
svc:/system/picl:default enabled.

# svcs -a |grep picl
online         23:12:13 svc:/system/picl:default

Share

No One Knows, I’m Crying

Posted on the February 2nd, 2011 under My Life by

 

 

No One Knows, I’m Crying… a lot of things in my minds… I try my best to be the best…but sometimes i thinks its not good enough… Its my fault ? … its come from myselft …?  its because of you Adi ?

Mungkin kadang2 aku memaksa, mungkin kadang2 aku terlampau mengikut perasaan, dan mungkin kadang2 aku berpikir terlampau jauh.

Kadang2 aku rasa aku tak mampu nak buat semua benda, tapi aku berusaha, dan ada masa aku memaksa diri utk buat benda yang susah dalam hidup.

Mampu tak aku mencapai cita2 yang aku kejar..impian yang aku idam2kan dalam hidup. Banyak impian aku untuk tahun ni.. aku berusaha untuk dapatkan semua tu…. tapi adakah aku berdaya berdiri sendiri….

dan hari ni satu perkataan yang paling susah aku nak sebut dah keluar…MATI… kenapa…entahlah….semua orang takut akan mati….tapi tu lumrah manusia… yang penting kita kena redha dan bersyukur dengan nikmat Allaw swt. Selagi nyawa ada di badan, selagi tu la kita kena berusaha dan beribadah pada Allah.

Mampu tak aku mengubah diri aku ni, betul tak segala tindakan aku selama ni…aku akan cuba buat yang terbaik..aku rela berkorban apa saja…untuk melihat satu senyuman. Aku sanggup bayar berapa skalipun untuk melihat senyuman tu… biarkan terpaksa bergadai nyawa… yang penting aku nak tengok orang dekat dengan aku gembira….orang yang aku sayang sentiasa ada di sisi aku setiap masa…

Share

Workout

Posted on the January 31st, 2011 under Live Blogging by



Workout, originally uploaded by akuadi.

Share

Oh Seluar Jeans

Posted on the January 31st, 2011 under Live Blogging by



Oh Seluar Jeans, originally uploaded by akuadi.

Share

Jalan-jalan cari makan

Posted on the January 18th, 2011 under Live Blogging by



Jalan-jalan cari makan, originally uploaded by akuadi.

Share

Sampah King

Posted on the January 16th, 2011 under Live Blogging by



Sampah King, originally uploaded by akuadi.

Share

Passport dah siap

Posted on the January 9th, 2011 under Life,My Life by

Pagi tadi g Pejabat Imigresen kat Pusat Bandar Damansara, punya la ramai orang….dari kul lapan…pastu ambik no dapat 1205.. Current baru 1070… beratus lagi ada…then dalam kul 11 lebih baru dapat g counter bagi form and bayar ….

Pastu kul 1 lebih baru dapat passport….lega skit semua dah settle.. lagi 2 minggu dah nak g dah….ahaks..laptop xder lagi ni….nak kena beli cepat2…owwhhh .. 🙁

Share

Protected: Bila Malam

Posted on the January 8th, 2011 under Live Blogging by

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Share

Demam la Pulak

Posted on the January 7th, 2011 under Life,My Life by

Wahhh…arini demam….menggigil pulak tu…sejuk gila…. then dah malam ni baru rasa ok skit..Ikutkan hari ni dah 2 hari tak makan nasi…leh kurus ni…this week pun tak belanja banyak duit….skrg mmg kena menabung betul2…aku nak saving for future…Nak beli umah…nak kawin…. semua ni nak pakai duit banyak… so skrg kena keje kuat …standby banyak2… sok petang kalau tak hujan leh sambung g jogging… Tadi tgk raja lawak …not bad la….tp ada gak yang bosan…tak lawak langsung….xper baru 1st week….banyak lagi ada kan…so kena la tunggu smpai finale …

sok pagi nak bangun awal g wat passport kat Pusat Bandar Damansara… ingat nak wat pagi tadi…lepas balik keje, sekali gambar tertinggal pulak kat umah. next week nak settle pasal laptop lagi..cam banyak je keje…

Share