Masa utk bekerja

Ahad kerja, hahaha..mesti korang pelik kan…sbgai pencacai yg keje shift ni…so setiap hari ahad..adalah 1st day tiap2 minggu aku start kejer…This week keje malam…4 hari…next week keje 3 hari…Then after that…masuk pagi 4, 3 gak…malam ni harap2 keje tak banyak…boleh rest skit…

Day shift : 8am to 8pm,  Night Shift 8pm to 8am… 12 hours dude.. 🙁

Hari ni xder activity pun yg nak buat..bangun dah kul 4 lebih…tp dah baper kali terjaga….susah nak tido sbb rasa panas…cuaca kat luar agak panas gak…kalau la bilik ada aircond..perggghhh…mmg best…

Kalau dah bangun tu mesti la lapar…mandi2 siap, g cari makan….tapau dah…mls nak makan kat kedai..dah kul baper ni…jap g 7.30pm or 7.40pm dh nak merempit g keje…dh lama tak bawa Si LC g keje..haha…

Benda2 yg mesti aku bawak time keje

  • Active Card / Key
  • ID / badge
  • Pen Drive
  • Earphone
  • Ext HDD (tp xslalu ar)
  • Botol Air
  • Sweater (kalau time beku)
  • Backpack..
  • Wallet
  • Hand Phone
  • Etc ..Hand Sanitizer, Antibiotic, Kunyah2,sandel, listerine  … 😉
Share

8 thoughts on “Masa utk bekerja”

  1. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “Curiosity will conquer fear even more than bravery will.” by James Stephens.

Leave a Comment