Demam la Pulak

Wahhh…arini demam….menggigil pulak tu…sejuk gila…. then dah malam ni baru rasa ok skit..Ikutkan hari ni dah 2 hari tak makan nasi…leh kurus ni…this week pun tak belanja banyak duit….skrg mmg kena menabung betul2…aku nak saving for future…Nak beli umah…nak kawin…. semua ni nak pakai duit banyak… so skrg kena keje kuat …standby banyak2… sok petang kalau tak hujan leh sambung g jogging… Tadi tgk raja lawak …not bad la….tp ada gak yang bosan…tak lawak langsung….xper baru 1st week….banyak lagi ada kan…so kena la tunggu smpai finale …

sok pagi nak bangun awal g wat passport kat Pusat Bandar Damansara… ingat nak wat pagi tadi…lepas balik keje, sekali gambar tertinggal pulak kat umah. next week nak settle pasal laptop lagi..cam banyak je keje…

Share

Twenty Lima

25 – 06 January 2011

kejap jer dah 25 tahun…apa yang 25 tu…umur aku la…kejap jerk…pejam celik-pejam celik…ketegori muda lagi ni…. banyak lagi benda tak dapat …. tak per…usaha new year, new dream….hard work… Go adi Go….
Soalan yang paling banyak di tanya kat fb…bila nak kawin…. Ni jawapan dia… Saya tunggu Cik Nadzatul Nabila abis study dulu…tak nak kacau time dia study… I love you sayang
Share

Jalan-Jalan

Pagi2 tadi g Perodua service kete… meter dah 21k dah pun..premium service..lama gak la…dekat sejam lebih baru siap….mamat kat situ dok bersembang jer…patut la lambat siap.. so far mmg dah sedap la drive tadi…. then g bayar duit kete…xpnh2 lambat….bulan ni terlambat….ni sbb xder masa keje…padahal malam ni pun keje gak… ๐Ÿ˜‰

lepas tu baru teringat passport tak buat lagi…lagi dua minggu nak kena g site kat Singapore… tp g 2 minggu jer…stay kat JB sbb company dah provide apartment n company car kat sana… just kalau ada problem kat Data Center kat Singapore terus je drive g sana… Pastu g kedai gambar ambik gambar… 20minit dah…by this week or next monday dah kena g wat passport…Then balik tapau nasi kat mamak…sbb dah kebulur dah… :'(


Share

When Bad News Becomes Good News

Title je omputeh…tapi malas nak sepaking…hahaha..pagi tadi kul 530 dah bangun dah….fresh gila rasa… then I give a called to Cik Nabila… kat sana (turkey) baru lewat 5 jam…dia pun odw nak tido…. orang kat sini odw nak g keje…

Then kul 640 gerak g opiz… singgah shell beli roti ngan air…beli paper…sebut pasal paper ni….hampeh…tak baca lagi….hahaha….dah kul 11 malam dah pun…berita pun dah basi…. pastu tadi keje kat opiz agak banyak….wat cam biasa….dapat ticket yang susah2… tergeliat urat otak nak solved that problem….

Pastu dalam kul 12 lebih…mak call… bagitau sad news…sedih la skit…,pastu time nak g lunch…mak call lagi….citer apa yang jadi…aku dah mula senyum… aku tau… citer2 sedih tu mesti ada maksud …sedih just sementara… skrg aku rasa this is turning point to our family…hoyeehh….i waiting for that moment actually… aku berdoa yang benda ni akan selesai cepat… dan sbnrnya citer sedih ni… menjadi detik permulaan utk family aku… benda ni mesti akan merubah semuanya…I hope for that… ๐Ÿ™‚

Share

Busy and Late

Pagi tadi bangun awal…tapi cam malas2 nak bukak mata..sambung tido balik…sedar2 dah dekat 6:45 am dah…. gila la..kelam kabut mandi siap2 terus g keje… Skali kat Bukit Damansara jem la pulak…Ramai la mak bapak hantar anak2 g skolah.. ala today kan 1st dah skolah utk 2011…ย  msg budak opiz cakap masuk lambat skit…. 745 baru la smpai opiz…

Singgah kat kedai makan bawah..beli sandwich terus naik atas….tgk budak2 lain tak datang lagi pun..hahahaa

Semalam mmg dah budget pun hari ni mesti banyak keje..skali tgk ticket…mak aihh…mmg banyak…Then push buat…dapat settle banyak case.. ๐Ÿ˜‰ big clap to me… ๐Ÿ™‚ ….Time lunch lak…hujan….kena la tempias skit… then balik…smpai umah pun dah dekat kul 9…bukak tgk …apa lagi..Awan Dania….. to be continue lak esok….

Share

Cerita Hari Ahad

Pagi tadi bangun awal… sbb smlm dah puas tido…dari pagi sabtu lepas balik keje….Pagi tadi gayut ngan Cik Bella ….guna ITalk murah gak….sbb skrg ni dia kat turkey… Next week baru balik…

Then alang2 dah bangun awal…g joging jap…seround dua…Then nenek call suruh datang umah….siap2 mandi…kul 10 baru smpai umah nenek…lepak2 jap …then breakfast ngan family Cik Bella (sayang….jgn jeloz tau…. ๐Ÿ˜‰ ) sambil makan macam2 sembang… pastu golek2 jap kat sofa…sedar2 dah tertido dah…smpai time lunch baru bangun…

After that cuci muka…lunch pulak….baru nak diet….tp xper…makan sikit je… then tgk tv….golek2 lagi..tertido smpai ke petang…pastu turun bawah hantar family cik bella balik…. then borak2 ngan nenek….smpai kul 8… lama gila borak..macam2…. banyak borak pasal future….pastu byk lagi cite2 pasal family…yg kita org share… skrg aku tauย  banyak benda… ๐Ÿ™‚ …then pasal majlis pulak…. nenek request…wat simple2 je untuk this year punya….nenek nak masak…. just for family…. nenek banyak bagi advise. n yang paling best.. nenek cakap nak tengok cucu dia kawin cepat ๐Ÿ˜‰ ….

dah xlarat lagi nak tulis panjang2 ni…kepala dah ting tong…maybe sbb banyak sangat tido kot…td dah telan Penadol 2 bijik…..esok keje pagi…tapi tak ngantuk…. nanti kena paksa gak badan ni tido…esok for sure banyak keje kat ofiz… since jumaat n sabtu public holiday…

Share

Satu Satu Satu Satu

First entry untuk tahun 2011. Kejap je masa dah berlalu…dalam baper hari lagi jer umur pun cukup 25…ohhh…kejap nyer 25 …smlm new year kat opiz jerrkk…tp last year best gak dapat lepak curve.Bila pikir-pikir balik banyak lagi benda tak achieve untuk 2010. Tapi xpe kena usaha lebih lagi utk dapat semua benda tu…

2010…byk jugak pahit manis yg dah dapat…. dapat keje baru, kete baru, hp baru, buat investment, my 1st anniversary in my life …n banyak lagi…. pasni target nak beli rumah n ambik cert.. nak kawin yang ni insyallah bukan dalam masa terdekat ni…Mak dah pesan jgn kacau time dia tengah study.so kena la tunggu cik Nabila habis study dulu… dalam 3-5 years lagi (love u Nadzatul Nabila)…nanti kalau cik Nabila sambung master/phd kat oversea kena tunggu smpai dia abis study… maybe more than 5 year..xpe yang penting I nak u capai cita-cita u dulu..i sanggup tunggu u… I nak tengok u berjaya….3-5 tahun tu kejap jer…pejam celik-pejam celik jer…kejap jer adi…sabar eh…. ๐Ÿ™‚ xpe mungkin bila cik Nabila dah abis study nanti umur aku pun dah 30.. tak tua sangat kot….dapat kumpul duit…beli rumah complete furnish..nanti dah kawin senang kan… ๐Ÿ˜‰

kawan-kawan aku banyak dah kawin…hahaha…dah ada anak…pasni geng ngan bapak2 org n mak2 orang lak… mesti dia org panggil aku Uncle Adi… hahaha…. Bekorban untuk orang yang paling kita sayang…melihat dia gembira dan tersenyum….itu yang boleh buat aku berasa gembira…

Untuk membahagiakan seseorang,kita perlu menangis selautan air mata..dan kita perlu berusaha untuk mencapai segala impian dalam hidup…moga2 pengorbanan itu nanti berbaloi in future…walaupun benda tu kita tak nampak skrg… Jangan berhenti di tgh jalan….Berdoa kepadaNYA bila kita susah atau senang sekalipun…

yang pahit2 malas nak citer la…. contoh cam kete kene sondol…n etc…

Target 2011..nak simpan duit banyak for future…nak kawin nanti nak pakai duit banyak…kalau boleh nak guna hasil titik peluh sendiri tak nak susahkah family. Dia org dah banyak berkorban wang ringgit utk aku….sekarang ni masa nak tolong my parents pulak.. tolong adik2 nak belajar….

Aku nak ambik cert..tp bila masa nak fokus study ni…keje skrg pun tak tentu masa…Masa mula2 joint company baru ni..aku rasa bosan…sbb tak boleh nak catch up.. ye la dari server support ala ala system admin… g tukar masuk hosting company…mmg pening la gak… nak kena bljr pasal webserver ..pastu kena tau coding2 cam html n php n mysql n apache.. hahaha… tp skrg…aku dah start suka keje ni…mmg seronok …. 1st month aku keje company dah bagi compliment … ๐Ÿ™‚ best gila…. pastu company baru ni… mmg betul2 appreciate pekerja dia org….

Macam2 elaun ada…boleh beli buku,grooming… n bulan ni… aku kena g JB…2 minggu… sbb kena jaga data center kat Singapore… leh lak jalan2… aiyoookkk passport tak buat lagi ni…this week kena g buat… hahahaha…

This year gak… aku harap my big day in September berjalan lancar.. hopefully tak de pape problem.. Aku nak benda ni simple tp meriah…. skrg dah kena get prepared for that thing…. tinggal lagi 9 bln jer kan…kejap je masa….

aku harap family aku akan kekal bahagia hingga akhir hayat….hidup harmoni…..

Share

MediaWiki: User Right

How to enable the user right in your media wiki. This function will allowed the registered user only that can view the contents inside your wiki.And only admin can edit or changes the contents.

#[~/public_html/wiki]# ls -al LocalSettings.php
-rw-r—– 1 server1 server1 4984 Dec 18 22:25 LocalSettings.php
# [~/public_html/wiki]# pwd
/home/server1/public_html/wiki
# [~/public_html/wiki]# viย LocalSettings.php
Just add this in your LocalSettings.php
$wgEnableEmail ย  ย  ย = true;
$wgEnableUserEmail ย = true; # UPO
$wgGroupPermissions[‘*’][‘edit’] = false;
$wgGroupPermissions[‘*’][‘read’] = false;
$wgGroupPermissions[‘*’][‘createaccount’] = false;
$wgGroupPermissions[‘user’][‘edit’] = false;
$wgGroupPermissions[‘sysop’][‘edit’] = true;
Share