BBQ at Central Park

Last sunday…kita orang ada buat BBQ kat Central Park Bandar Utama, betul2 kat depan OU.. Most yang datang ni semua budak2 delphi n ex delphi n ex HP..

Event ni organized by Bro Maulvi. Serius ayam mmg sedap la…time tu hujan gak la…tp nasib baik tak lebat sangat…but ada ayam overcook haha…ni keje Phei Mun la ni…. asyik nak bergambar….haha…aduh kalau dia baca ni….mau kena dera buat ticket hari2….hahaha….

Pastu Johan and Azwan buat air mmg terbaik ar….letak kordial punya banyak pastu tak kacau…hahaha….minum kordial la korang..sampai kencing manis. Tgk la Bro Irwan yang berbaju biru kat bawah… dah macam AC Mizal dah….time 4u2c haha….rambut baru tu…. Si Azwan ni…tgk perut dia….sejak masuk Dell aiyaaa…makin kembang….Muhaimin lak dah macam body builder…. pedagang orang mmg macam tu kot…

Tp ranking makan paling banyak …. Sap Gam (Rachman), dari mula2 ayam start masak sampai la orang ajak balik…mulut asyik mengunyah jer….ish ish ish…

* Ada byk pic lagi…..read more er…theme ni ada problem skit kalau letak more tag

14745_161247775919_544045919_2849289_7362370_n 14745_161248445919_544045919_2849290_8091618_n 14745_161248935919_544045919_2849296_7411800_n akuadi140 akuadi141 akuadi142

Read moreBBQ at Central Park

Share

Bowling Time

 

Pagi tadi sampai rumah dalam pukul 840am kot..boleh tahan gak keje malam tadi…+ ada customer yg agak kureng ni…nak login server lain…pastu request nak reset password kat tempat lain… aku tinju gak dia ni.. 😉

Xder hal la…customers always right….Sampai2 jer rumah…ada la sorang mamat ni..cik Loki racun g main bowling… dah lama gak tak main bowling ni since before puasa kot… apa lagi.. aku cakap xder hal…. roger and out…

Dengan tak tido nyer …. kul 1030am gerak g umah tunang Cik Loki,  Cik Azizah…then terus g Pin Junction kat e@curve…mmg agak teruk ar main…hahaha..masa kat pin junction tu..mmg xder orang…main 4 game. Kat situ ada promotion package 4 games RM10 jer… + kasut RM2 … jgn lupa er..bawa stokin sendiri…mmg penat ar…tp best….hahaha

akuadi101 akuadi103 akuadi104 akuadi105 akuadi107 akuadi108 akuadi109 akuadi110 akuadi111 akuadi112 akuadi114 akuadi115 akuadi116

Share

Penat

Minggu ni baru 2 hari keje…..,and tinggal lagi 2 hari…. mlm ni malam ke 3.. tp serius rasa penat gila…maybe siang susah nak tido kot….aduh…..boleh stone aku cam ni hari2… xtau la sbb apa susah nak tido..selalu ok jer..

Start bulan pose hari tu dah start jadi malas dah….hahaha 😉 . Kena change skit ni..kembali rajin seperti dulu….

td jumpa satu application from Adobe…Adobe Photo uploader for facebook.. ni utk org yg rajin upload photo mmg cool ar..tiap dia ada gak display wall… just xder notification utk comment tu jer…Make sure korang install la Adobe Air..dulu…dah…aku nak siap2 g keje…zzzzZZZZzzzz

Untitled

Untitled2

Share

Masa utk bekerja

Ahad kerja, hahaha..mesti korang pelik kan…sbgai pencacai yg keje shift ni…so setiap hari ahad..adalah 1st day tiap2 minggu aku start kejer…This week keje malam…4 hari…next week keje 3 hari…Then after that…masuk pagi 4, 3 gak…malam ni harap2 keje tak banyak…boleh rest skit…

Day shift : 8am to 8pm,  Night Shift 8pm to 8am… 12 hours dude.. 🙁

Hari ni xder activity pun yg nak buat..bangun dah kul 4 lebih…tp dah baper kali terjaga….susah nak tido sbb rasa panas…cuaca kat luar agak panas gak…kalau la bilik ada aircond..perggghhh…mmg best…

Kalau dah bangun tu mesti la lapar…mandi2 siap, g cari makan….tapau dah…mls nak makan kat kedai..dah kul baper ni…jap g 7.30pm or 7.40pm dh nak merempit g keje…dh lama tak bawa Si LC g keje..haha…

Benda2 yg mesti aku bawak time keje

  • Active Card / Key
  • ID / badge
  • Pen Drive
  • Earphone
  • Ext HDD (tp xslalu ar)
  • Botol Air
  • Sweater (kalau time beku)
  • Backpack..
  • Wallet
  • Hand Phone
  • Etc ..Hand Sanitizer, Antibiotic, Kunyah2,sandel, listerine  … 😉
Share