Dinner at Flaming Steamboat

Semalam g dinner kat Flaming Steamboat, sebelah dengan Sunway Pyramid, siap panjat pagar lagi hahaha…… It ok ar….tp paling best udang ngan ketam…rasa dia mmg sedap gila…ntah apa la dia orang inject dalam tu… haha….

Ni dah dua minggu aku makan steamboat, last week kat BBQ Land, Sg Buloh..Tgk kat ice cream tu….wow…aku buat dah macam kat Baskin-Robbins.. Sapa2 yang di jemput…tapi xdapat datang rugi.. la…so korang tgk jer la….hahaha….

* Ada byk pic lagi…..read more er…theme ni ada problem skit kalau letak more tag

akuadi165 akuadi166 akuadi167 akuadi168 akuadi169 akuadi170

Read moreDinner at Flaming Steamboat

Share

BBQ at Central Park

Last sunday…kita orang ada buat BBQ kat Central Park Bandar Utama, betul2 kat depan OU.. Most yang datang ni semua budak2 delphi n ex delphi n ex HP..

Event ni organized by Bro Maulvi. Serius ayam mmg sedap la…time tu hujan gak la…tp nasib baik tak lebat sangat…but ada ayam overcook haha…ni keje Phei Mun la ni…. asyik nak bergambar….haha…aduh kalau dia baca ni….mau kena dera buat ticket hari2….hahaha….

Pastu Johan and Azwan buat air mmg terbaik ar….letak kordial punya banyak pastu tak kacau…hahaha….minum kordial la korang..sampai kencing manis. Tgk la Bro Irwan yang berbaju biru kat bawah… dah macam AC Mizal dah….time 4u2c haha….rambut baru tu…. Si Azwan ni…tgk perut dia….sejak masuk Dell aiyaaa…makin kembang….Muhaimin lak dah macam body builder…. pedagang orang mmg macam tu kot…

Tp ranking makan paling banyak …. Sap Gam (Rachman), dari mula2 ayam start masak sampai la orang ajak balik…mulut asyik mengunyah jer….ish ish ish…

* Ada byk pic lagi…..read more er…theme ni ada problem skit kalau letak more tag

14745_161247775919_544045919_2849289_7362370_n 14745_161248445919_544045919_2849290_8091618_n 14745_161248935919_544045919_2849296_7411800_n akuadi140 akuadi141 akuadi142

Read moreBBQ at Central Park

Share

Bowling Time

 

Pagi tadi sampai rumah dalam pukul 840am kot..boleh tahan gak keje malam tadi…+ ada customer yg agak kureng ni…nak login server lain…pastu request nak reset password kat tempat lain… aku tinju gak dia ni.. 😉

Xder hal la…customers always right….Sampai2 jer rumah…ada la sorang mamat ni..cik Loki racun g main bowling… dah lama gak tak main bowling ni since before puasa kot… apa lagi.. aku cakap xder hal…. roger and out…

Dengan tak tido nyer …. kul 1030am gerak g umah tunang Cik Loki,  Cik Azizah…then terus g Pin Junction kat e@curve…mmg agak teruk ar main…hahaha..masa kat pin junction tu..mmg xder orang…main 4 game. Kat situ ada promotion package 4 games RM10 jer… + kasut RM2 … jgn lupa er..bawa stokin sendiri…mmg penat ar…tp best….hahaha

akuadi101 akuadi103 akuadi104 akuadi105 akuadi107 akuadi108 akuadi109 akuadi110 akuadi111 akuadi112 akuadi114 akuadi115 akuadi116

Share

Off day

I got 4 days off day..after working 3 days on Morning shift… I’m going back to my hometown – Ipoh… On Wednesday.. I went out for shopping… then bought the new shoes. After that go to OLDTOWN White Coffee . Damm just 2 days can play Sepak Takraw.. I miss my skill.. But i still have my Servis Kuda.. Hehehe….

1_424645571l1

Then just now (Saturday) bought another stuff..The new BackPack Deuter Gigant, I want the new model.. Deuter Giga 2009. But the new model still not available on that shop. So i proceed to bought the Gigant Model.

hackers1072hackers1073

Source: Fashion Origin

Features:

* Made of Duratex Boden / polytex
* Color: Black
* Weight: 1100 g
* Dimensions: H48 X W35 X D25
* Brand New With tag
* Volume: 32 Litres

– Airstripes back-ventilation system
– Large, file-compatible main compartment
– Large, padded, secondary main compartment suitable for 16-inch laptop
– Contoured padded shoulder straps
– Compression straps
– Comfortable carry handle
– Zippered front pocket
– Divided compartment for computer paraphernalia
– Internal document pocket
– Side mesh pockets
– Removable waist belt
– 3M reflecto

Funny Photo: What my little brother doing > he wear the helmet and glove.. then play with his bicycle  😉

hackers1065hackers1067

Share

Shopping – The day before Raya

On this weekend I went out for Shopping. Bought some stuff for my self… Yes this time a lot of promotion coming out..

What I bought is:

2 Shirts, 1 Pants, and 1 set Baju Melayu…, PADINI.. now i have a lot of PADINI in my collection.. I need more.. > Adidas,Loreal,Clear,Gatsby.. But forgot to bought the Gatsby Technical Design Clay

Share

My Wish List 2nd part

Completed my self studies on:

Novell Course

  • 3071-SUSE Linux Enterprise Server10 Fundamentals
  • 3072-SUSE Linux Enterprise Server10 Administration
  • 3073-SUSE Linux Enterprise Server10 Advance Administration

Then attend to Novell Certified Linux Professional 10 Fast Track.


Then any Professional Certification

  • : NCLP (I don’t have anymore Annual Leave need to take unpaid leave to take the exam..i hope can be done ASAP)> NCLE
  • Need to call some one… to settle down all my problem …that person don’t want to pick my call…plz.…I need the ending of this story and open the new book.
  • : RHCT >RHCE
  • : CCNA??
  • Good career in Server/Network Field – Vendor/Support or Large Company
  • Continue my studies in Degree – Part Time Classes.
  • Get my own Car and House

*i dont know why i feel so stupid on last night.. why i do the crazy2 stuff… i cant handle my self anymore… plz… i need some support.. but where to get it… why the f***ing thing exist in my life now.. why it come.. then gone… why i feel like this.. i dont want it anymore.. plz.. let me go…

Share