Satu Satu Satu Satu

First entry untuk tahun 2011. Kejap je masa dah berlalu…dalam baper hari lagi jer umur pun cukup 25…ohhh…kejap nyer 25 …smlm new year kat opiz jerrkk…tp last year best gak dapat lepak curve.Bila pikir-pikir balik banyak lagi benda tak achieve untuk 2010. Tapi xpe kena usaha lebih lagi utk dapat semua benda tu…

2010…byk jugak pahit manis yg dah dapat…. dapat keje baru, kete baru, hp baru, buat investment, my 1st anniversary in my life …n banyak lagi…. pasni target nak beli rumah n ambik cert.. nak kawin yang ni insyallah bukan dalam masa terdekat ni…Mak dah pesan jgn kacau time dia tengah study.so kena la tunggu cik Nabila habis study dulu… dalam 3-5 years lagi (love u Nadzatul Nabila)…nanti kalau cik Nabila sambung master/phd kat oversea kena tunggu smpai dia abis study… maybe more than 5 year..xpe yang penting I nak u capai cita-cita u dulu..i sanggup tunggu u… I nak tengok u berjaya….3-5 tahun tu kejap jer…pejam celik-pejam celik jer…kejap jer adi…sabar eh…. 🙂 xpe mungkin bila cik Nabila dah abis study nanti umur aku pun dah 30.. tak tua sangat kot….dapat kumpul duit…beli rumah complete furnish..nanti dah kawin senang kan… 😉

kawan-kawan aku banyak dah kawin…hahaha…dah ada anak…pasni geng ngan bapak2 org n mak2 orang lak… mesti dia org panggil aku Uncle Adi… hahaha…. Bekorban untuk orang yang paling kita sayang…melihat dia gembira dan tersenyum….itu yang boleh buat aku berasa gembira…

Untuk membahagiakan seseorang,kita perlu menangis selautan air mata..dan kita perlu berusaha untuk mencapai segala impian dalam hidup…moga2 pengorbanan itu nanti berbaloi in future…walaupun benda tu kita tak nampak skrg… Jangan berhenti di tgh jalan….Berdoa kepadaNYA bila kita susah atau senang sekalipun…

yang pahit2 malas nak citer la…. contoh cam kete kene sondol…n etc…

Target 2011..nak simpan duit banyak for future…nak kawin nanti nak pakai duit banyak…kalau boleh nak guna hasil titik peluh sendiri tak nak susahkah family. Dia org dah banyak berkorban wang ringgit utk aku….sekarang ni masa nak tolong my parents pulak.. tolong adik2 nak belajar….

Aku nak ambik cert..tp bila masa nak fokus study ni…keje skrg pun tak tentu masa…Masa mula2 joint company baru ni..aku rasa bosan…sbb tak boleh nak catch up.. ye la dari server support ala ala system admin… g tukar masuk hosting company…mmg pening la gak… nak kena bljr pasal webserver ..pastu kena tau coding2 cam html n php n mysql n apache.. hahaha… tp skrg…aku dah start suka keje ni…mmg seronok …. 1st month aku keje company dah bagi compliment … 🙂 best gila…. pastu company baru ni… mmg betul2 appreciate pekerja dia org….

Macam2 elaun ada…boleh beli buku,grooming… n bulan ni… aku kena g JB…2 minggu… sbb kena jaga data center kat Singapore… leh lak jalan2… aiyoookkk passport tak buat lagi ni…this week kena g buat… hahahaha…

This year gak… aku harap my big day in September berjalan lancar.. hopefully tak de pape problem.. Aku nak benda ni simple tp meriah…. skrg dah kena get prepared for that thing…. tinggal lagi 9 bln jer kan…kejap je masa….

aku harap family aku akan kekal bahagia hingga akhir hayat….hidup harmoni…..

Share

2 thoughts on “Satu Satu Satu Satu”

  1. Though this renowned punk rock club closed in 2006, its bathroom lives on in our hearts. The 1 room bathroom featured nothing other than a toilet along with a sink, but the walls had been papered with fabulous, colorful collages featuring starlets, pulp fiction novels and insects. The collages had been enhanced by graffiti dating back to the 1970s, and thousands of the well-known artists who played CBGB doubtless stopped in. Considering that you can no longer visit the actual bathroom in the club, you’ll be able to check out a recreation of it at Hartford’s Wadsworth Atheneum by artist Justin Lowe. This installation is up by means of September 5th and will span four galleries with its collages, no word on whether or not the original smell will likely be replicated, though!

Leave a Comment