Browsed by
Category: My Life

Unifi: Update DNS on TRG212M router

Unifi: Update DNS on TRG212M router

      To all the Unifi user, by default your router is not allowed user to update the DNS setting. and its not visible by admin account. Here is the step you can follow to change your DNS setting   1. Login to the router using below credentials Username:  operator Password (default unifi password ):  h566UniFi 2. Go to Setup Tab 3. Click on the WAN at the left     4. On the 1_INTERNET_R Click on the edit…

Read More Read More

Share
No One Knows, I’m Crying

No One Knows, I’m Crying

    No One Knows, I’m Crying… a lot of things in my minds… I try my best to be the best…but sometimes i thinks its not good enough… Its my fault ? … its come from myselft …?  its because of you Adi ? Mungkin kadang2 aku memaksa, mungkin kadang2 aku terlampau mengikut perasaan, dan mungkin kadang2 aku berpikir terlampau jauh. Kadang2 aku rasa aku tak mampu nak buat semua benda, tapi aku berusaha, dan ada masa aku memaksa…

Read More Read More

Share
Passport dah siap

Passport dah siap

Pagi tadi g Pejabat Imigresen kat Pusat Bandar Damansara, punya la ramai orang….dari kul lapan…pastu ambik no dapat 1205.. Current baru 1070… beratus lagi ada…then dalam kul 11 lebih baru dapat g counter bagi form and bayar …. Pastu kul 1 lebih baru dapat passport….lega skit semua dah settle.. lagi 2 minggu dah nak g dah….ahaks..laptop xder lagi ni….nak kena beli cepat2…owwhhh .. 🙁

Share
Demam la Pulak

Demam la Pulak

Wahhh…arini demam….menggigil pulak tu…sejuk gila…. then dah malam ni baru rasa ok skit..Ikutkan hari ni dah 2 hari tak makan nasi…leh kurus ni…this week pun tak belanja banyak duit….skrg mmg kena menabung betul2…aku nak saving for future…Nak beli umah…nak kawin…. semua ni nak pakai duit banyak… so skrg kena keje kuat …standby banyak2… sok petang kalau tak hujan leh sambung g jogging… Tadi tgk raja lawak …not bad la….tp ada gak yang bosan…tak lawak langsung….xper baru 1st week….banyak lagi ada…

Read More Read More

Share
Twenty Lima

Twenty Lima

25 – 06 January 2011 kejap jer dah 25 tahun…apa yang 25 tu…umur aku la…kejap jerk…pejam celik-pejam celik…ketegori muda lagi ni…. banyak lagi benda tak dapat …. tak per…usaha new year, new dream….hard work… Go adi Go…. Soalan yang paling banyak di tanya kat fb…bila nak kawin…. Ni jawapan dia… Saya tunggu Cik Nadzatul Nabila abis study dulu…tak nak kacau time dia study… I love you sayang

Share
Jalan-Jalan

Jalan-Jalan

Pagi2 tadi g Perodua service kete… meter dah 21k dah pun..premium service..lama gak la…dekat sejam lebih baru siap….mamat kat situ dok bersembang jer…patut la lambat siap.. so far mmg dah sedap la drive tadi…. then g bayar duit kete…xpnh2 lambat….bulan ni terlambat….ni sbb xder masa keje…padahal malam ni pun keje gak… 😉 lepas tu baru teringat passport tak buat lagi…lagi dua minggu nak kena g site kat Singapore… tp g 2 minggu jer…stay kat JB sbb company dah provide apartment…

Read More Read More

Share
Cerita Hari Ahad

Cerita Hari Ahad

Pagi tadi bangun awal… sbb smlm dah puas tido…dari pagi sabtu lepas balik keje….Pagi tadi gayut ngan Cik Bella ….guna ITalk murah gak….sbb skrg ni dia kat turkey… Next week baru balik… Then alang2 dah bangun awal…g joging jap…seround dua…Then nenek call suruh datang umah….siap2 mandi…kul 10 baru smpai umah nenek…lepak2 jap …then breakfast ngan family Cik Bella (sayang….jgn jeloz tau…. 😉 ) sambil makan macam2 sembang… pastu golek2 jap kat sofa…sedar2 dah tertido dah…smpai time lunch baru bangun… After…

Read More Read More

Share
Satu Satu Satu Satu

Satu Satu Satu Satu

First entry untuk tahun 2011. Kejap je masa dah berlalu…dalam baper hari lagi jer umur pun cukup 25…ohhh…kejap nyer 25 …smlm new year kat opiz jerrkk…tp last year best gak dapat lepak curve.Bila pikir-pikir balik banyak lagi benda tak achieve untuk 2010. Tapi xpe kena usaha lebih lagi utk dapat semua benda tu… 2010…byk jugak pahit manis yg dah dapat…. dapat keje baru, kete baru, hp baru, buat investment, my 1st anniversary in my life …n banyak lagi…. pasni target…

Read More Read More

Share
McDonald’s and Shopping Job

McDonald’s and Shopping Job

  @-) Penat gila main bowling tadi…terasa kelaparan la pulak..dah macam monster ni dah rupa ngan tak tido dari petang smlm…mmg gila…eye ring dah besar gabak dah ni…..n gelap gelita…pasni kena la letak Loreal Men Expert for EYE Anti-Fatigue… kalau x…..muka mesti cam mat dadah jer… Pastu g makan kat McD e@Curve , melantak Big Mac Large Set + Coca Cola Glass promo…Then aku request green glass sbb silver tu still byk lagi..yg biru dah ada… pink xsempat langsung…McD siap…

Read More Read More

Share