akuadi.org

AkuAdi My Life, My Journey

Category: My Life

Unifi: Update DNS on TRG212M router

      To all the Unifi user, by default your router is not allowed user to update the DNS setting. and its not visible by admin account. Here is the step you can follow to change your DNS setting   1. Login to the router using below credentials Username:  operator Password (default unifi password […]

Share
Read More

No One Knows, I’m Crying

    No One Knows, I’m Crying… a lot of things in my minds… I try my best to be the best…but sometimes i thinks its not good enough… Its my fault ? … its come from myselft …?  its because of you Adi ? Mungkin kadang2 aku memaksa, mungkin kadang2 aku terlampau mengikut perasaan, […]

Share
Read More

Passport dah siap

Pagi tadi g Pejabat Imigresen kat Pusat Bandar Damansara, punya la ramai orang….dari kul lapan…pastu ambik no dapat 1205.. Current baru 1070… beratus lagi ada…then dalam kul 11 lebih baru dapat g counter bagi form and bayar …. Pastu kul 1 lebih baru dapat passport….lega skit semua dah settle.. lagi 2 minggu dah nak g […]

Share
Read More

Demam la Pulak

Wahhh…arini demam….menggigil pulak tu…sejuk gila…. then dah malam ni baru rasa ok skit..Ikutkan hari ni dah 2 hari tak makan nasi…leh kurus ni…this week pun tak belanja banyak duit….skrg mmg kena menabung betul2…aku nak saving for future…Nak beli umah…nak kawin…. semua ni nak pakai duit banyak… so skrg kena keje kuat …standby banyak2… sok petang […]

Share
Read More

Twenty Lima

25 – 06 January 2011 kejap jer dah 25 tahun…apa yang 25 tu…umur aku la…kejap jerk…pejam celik-pejam celik…ketegori muda lagi ni…. banyak lagi benda tak dapat …. tak per…usaha new year, new dream….hard work… Go adi Go…. Soalan yang paling banyak di tanya kat fb…bila nak kawin…. Ni jawapan dia… Saya tunggu Cik Nadzatul Nabila […]

Share
Read More

Jalan-Jalan

Pagi2 tadi g Perodua service kete… meter dah 21k dah pun..premium service..lama gak la…dekat sejam lebih baru siap….mamat kat situ dok bersembang jer…patut la lambat siap.. so far mmg dah sedap la drive tadi…. then g bayar duit kete…xpnh2 lambat….bulan ni terlambat….ni sbb xder masa keje…padahal malam ni pun keje gak… 😉 lepas tu baru […]

Share
Read More

Cerita Hari Ahad

Pagi tadi bangun awal… sbb smlm dah puas tido…dari pagi sabtu lepas balik keje….Pagi tadi gayut ngan Cik Bella ….guna ITalk murah gak….sbb skrg ni dia kat turkey… Next week baru balik… Then alang2 dah bangun awal…g joging jap…seround dua…Then nenek call suruh datang umah….siap2 mandi…kul 10 baru smpai umah nenek…lepak2 jap …then breakfast ngan […]

Share
Read More

Satu Satu Satu Satu

First entry untuk tahun 2011. Kejap je masa dah berlalu…dalam baper hari lagi jer umur pun cukup 25…ohhh…kejap nyer 25 …smlm new year kat opiz jerrkk…tp last year best gak dapat lepak curve.Bila pikir-pikir balik banyak lagi benda tak achieve untuk 2010. Tapi xpe kena usaha lebih lagi utk dapat semua benda tu… 2010…byk jugak […]

Share
Read More

Update yang tak berapa nak update

Gila la la dah dekat 6 bulan tak update blog ni…aisshhh…. banyak sebab tak update..skrg ni mmg bz giler….nanti nak tulis pasal technical2 stuff skit… Nanti ada masa update lagi.. 😉

Share
Read More

McDonald’s and Shopping Job

  @-) Penat gila main bowling tadi…terasa kelaparan la pulak..dah macam monster ni dah rupa ngan tak tido dari petang smlm…mmg gila…eye ring dah besar gabak dah ni…..n gelap gelita…pasni kena la letak Loreal Men Expert for EYE Anti-Fatigue… kalau x…..muka mesti cam mat dadah jer… Pastu g makan kat McD e@Curve , melantak Big […]

Share
Read More